VVV Breda

Breda in boeken

In ons assortiment vindt u tientallen Breda-boeken. Een groot deel ervan verkopen wij op dit moment met maar liefst 50% korting!

Nijntje op de fiets (op zijn Brabants)

Prijs: € 6,95
Nijntje droomt ervan om, wanneer ze groot is, zelf op de fiets naar haar tante te gaan. Het verhaal is helemaal in Brabants dialect geschreven.
Niet op voorraad

Van HBS en GEBOUW K naar WILHELMINA PAVILJOEN

Prijs: € 3,99
NU MET 50% KORTING! VAN € 7,95 VOOR € 3,99! De geschiedenis van 'de oude HBS' aan het Kasteelplein.

een kist vol maanlicht

Prijs: € 7,25
NU MET 50% KORTING! VAN € 14,50 VOOR € 7,25! Gedichten van de Bredase dichter Olaf Douwes Dekker.

Het Geheim van Waneind

Prijs: € 2,49
NU MET 50% KORTING! VAN € 4,95 VOOR € 2,49! Lees- en doeboek voor iedereen tussen 7 en 12 jaar. Ga mee op avontuur door Brabant met Bram en Noor.

Verhalen van Brabant - Jan van Oudheusden

Prijs: € 24,95
In dit boek wordt de geschiedenis van Brabant verteld aan de hand van 10 historische tijdvakken door provinciaal historicus Jan van Oudheusden. Inclusief een reeks verrassende foto's van Marc Bolsius.

Het Begijnhof van Breda - gebouwen vol geschiedenis

Prijs: € 29,95
Het boek 'Het Begijnhof van Breda - gebouwen vol geschiedenis', heeft als belangrijkste uitgangspunt het bouwhistorische onderzoek dat gedurende meerdere jaren is uitgevoerd. Het verhaalt over meer dan zeven eeuwen bouwen en leven op en om het Begijnhof van Breda.

Breda Spoort

Prijs: € 29,50
Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe station in Breda maakte de Bredase auteur Walter van de Calseyde het boek ‘Breda Spoort’. Het boek laat zien wat de invloed van het spoor op de stad Breda e.o. is en besteedt aandacht aan het verleden, heden en toekomst van de Spoorzone.

Fotoboekje Breda

Prijs: € 4,95
Een prachtige herinnering aan Breda! Een fotoboekje van Reinier de Vlaam met Nederlandse, Engelse, Franse en Duitse beschrijvingen van de mooiste plekjes in Breda.

Stripboek Het Turfschip van Breda - Roelof Wijtsma

Prijs: € 15,90
Veel mensen kennen het verhaal van De List met het Turfschip of hebben er wel eens van gehoord. Dit wereldberoemde verhaal wordt nu als strip op een nieuwe, spannende en uitdagende manier opnieuw verteld. Breda is de stad van de Nassaus, van het Beeldverhaal en van het verhaal van het Turfschip.

Opa en oma Pluis op zijn Brabants

Prijs: € 6,95
Nijntje gaat graag op bezoek bij opa en oma Pluis. Haar opa en oma vinden het ook erg fijn als Nijntje komt. Opa heeft speciaal een step voor haar gemaakt en ze mag twee koekjes bij de thee. Dit boekje is geheel in het Brabants geschreven.