VVV Breda

Breda in boeken

In ons assortiment vindt u ruim 40 Breda-boeken.

Breda Spoort

Prijs: € 29,50
Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe station in Breda maakte de Bredase auteur Walter van de Calseyde het boek ‘Breda Spoort’. Het boek laat zien wat de invloed van het spoor op de stad Breda e.o. is en besteedt aandacht aan het verleden, heden en toekomst van de Spoorzone.

Fotoboekje Breda

Prijs: € 4,95
Een prachtige herinnering aan Breda! Een fotoboekje van Reinier de Vlaam met Nederlandse, Engelse, Franse en Duitse beschrijvingen van de mooiste plekjes in Breda.

Houdoe... en bedankt 2

Prijs: € 12,50
Stukskes over het West-Brabants dialect, samengebracht door Rosé Lokhoff met illustraties van Eric Elich.
Niet op voorraad

Stripboek Het Turfschip van Breda - Roelof Wijtsma

Prijs: € 15,90
Veel mensen kennen het verhaal van De List met het Turfschip of hebben er wel eens van gehoord. Dit wereldberoemde verhaal wordt nu als strip op een nieuwe, spannende en uitdagende manier opnieuw verteld. Breda is de stad van de Nassaus, van het Beeldverhaal en van het verhaal van het Turfschip.

Opa en oma Pluis op zijn Brabants

Prijs: € 6,95
Nijntje gaat graag op bezoek bij opa en oma Pluis. Haar opa en oma vinden het ook erg fijn als Nijntje komt. Opa heeft speciaal een step voor haar gemaakt en ze mag twee koekjes bij de thee. Dit boekje is geheel in het Brabants geschreven.

Het Breda Boek

Prijs: € 14,95
In de tien hoofdstukken van deze lokale historische encyclopedie beschrijven drie auteurs de geschiedenis van Breda vanaf de prehistorie tot heden. De bespreking van vondsten uit de vroegste tijd wordt gevolgd door de behandeling van voornamelijk bouwwerken uit de latere perioden, maar belangrijke gebeurtenissen en interessante personen komen ook aan bod.

Nijntje in de dierentuin op zijn Brabants

Prijs: € 6,95
Nijntje bezoekt de dierentuin samen met haar 'vaoder'. Dit boekje is geheel in het Brabants geschreven.

Suske en Wiske en de vliegende klomp

Prijs: € 6,00
Volg onze Belgische vrienden op hun spannende avonturen in Brabant. Suske en Wiske en de Vliegende klomp werd in 1975 voor het eerst uitgegeven. Het verhaal is in de nu uitgekomen editie hetzelfde gebleven. Wel zijn er pagina's toegevoegd met geactualiseerde informatie.

Schatten van Breda's Museum

Prijs: € 10,00
Uitgave ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van het Breda's Museum, met daarin een selectie van honderd voorwerpen uit de museumcollectie.

BredaBeeld 2010

Prijs: € 49,95
Fotojournalist Erald van der Aa volgt met zijn camera alle gebeurtenissen in Breda. In het nieuwe boek BredaBeeld 2010 brengt hij met een ruime selectie foto's het hele jaar 2010 in beeld. Als rode draad door het geheel lopen de thuiswedstrijden van NAC Breda en D1 van hockeyclub Push.