VVV Breda

Tal van manieren om Breda te ontdekken

Toegevoegd op 2 januari 2017 | Algemeen

Breda is een heerlijke stad om in rond te zwerven. Of u nu komt voor de historie, de bourgondische gezelligheid of om lekker te winkelen.

De VVV Breda heeft tal van mogelijkheden om Breda op verschillende manieren te ontdekken. 

 

 

 

O.l.v. een VVV-gids

Iedere laatste zaterdag van de maand én in de schoolvakanties organiseert de VVV Breda de Historische Kilometer, de Kasteelwandeling en andere rondleidingen o.l.v. een VVV-gids.
Lees meer informatie over deze wandelingen in Breda.

 

Groepen kunnen deze wandelingen het hele jaar op afspraak boeken.

Historische Kilometer

In de Historische Kilometer stelt de VVV Breda het oudste gedeelte van de stad Breda voor. Behalve o.l.v. een gids,  kunt u deze wandeling ook op eigen gelegenheid lopen (uitgezonderd terrein Kasteel van Breda). Aan de hand van een routebe-schrijving maakt u kennis met de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Breda, zoals het Kasteel van Breda, het Spanjaardsgat, de Grote Kerk en het Begijnhof. Maar u komt ook langs nieuwe monumenten zoals het Chassé Theater en de Haven.

 
Prijs boekje:

€ 2,50

 


 

Shops & Funroute: snuffelwinkeltjes Breda

Cadeauwinkeltjes, antiekzaakjes, bijzondere interieurzaken, sieradenwinkels, speciaalzaken. U vindt er bijna honderd in dit boekje. Een aantal heeft voor u, op vertoon van de Shops & Funroute, een leuke aanbieding of korting.

De winkels zijn ingedeeld in twee routes. De eerste start bij de VVV Breda aan de Willemstraat en voert langs de winkels in het centrum van Breda. Route twee start op de Ginnekenmarkt in de mooie wijk Ginneken in Breda-zuid en eindigt in de Wilhelminastraat bij het centrum.


Prijs boekje:

€ 2,50

Interactieve stadswandelingen Breda

Hoe werkt het?

Zoek op uw smartphone de applicatie 'izi TRAVEL', installeer deze en bezoek Breda interactief!

Wandel in eigen tempo door Breda en ontdek de stad aan de hand van beeld- en geluidsfragmenten. Speel als je zin hebt via het vraagteken in de app de quiz.

 

Drie verschillende wandelingen

Start

  • VVV Breda (Willemstraat 17-19)
  • Breda's Museum (Parade 12-14)

Prijs

De applicatie is gratis.

 

Meer informatie:

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Fotopuzzeltocht voor de kids

De Fotopuzzeltocht van Voor Breda is voor kinderen van 8 tot 12 jaar (en hun ouders). De tocht start bij de VVV aan de Willemstraat en duurt ongeveer 2 uur. Op de puzzelkaart staan foto’s van gebouwen, beelden, uithangborden enz. Door goed op te letten kun je de route volgen.

Onderweg zijn 22 vragen opgenomen, maar je moet zelf kijken welke vraag bij welke foto past. 

 

Prijs:

€ 3,00 per map.