Kerstconcert Cappella Breda

Onder leiding van Daan Manneke geeft Cappella Breda een kerstconcert. Aan dit concert wordt meegewerkt door organiste Jelena Bazova.
Met de titel “Singet und klinget, dem kindelein klein” refereert het kerstconcert aan een Weihnachtsgesang van Max Reger (1873 - 1916). Deze en overige werken van o.a. Schütz, Scheidt en Praetorius staan in het teken van de Duitse Renaissance en Barok. In een bewerking van het Nu zijt wellekome gedenkt Cappella Breda Louis Toebosch, hij was van 1940 tot 1965 dirigent en organist van de Sacramentskerk. Jelena Bazova speelt op het ‘feest van het licht’ geïnspireerde werken van: L.Cl. d’Aquin, J.S. Bach, O. Messiaen als ‘commentaren’op de vocale programma-onderdelen.

zondag 19 december 2010

Sacramentskerk Breda